za prave pivopije

Azbuka piva

A – Alkohol. Ovo je sastojak koji pivo čini posebnim pićem. Nema ga mnogo kao i nekim drugim napicima, npr. rakiji, ali uglavnom ga ima sasvim dovoljno da razgali čoveka.


Zašto je pivo bolje od žene?

1. U pivu možeš da uživaš ceo mesec.
2. Mrlje od piva se lako peru.
3. Pivo ne moraš da izvodiš na piće i večeru.
4. Tvoje pivo će te strpljivo čekati u kolima dok gluvariš okolo.
5. Kad tvoje pivo splasne sve brige su ti prošle.


Istorija dobrog piva

Carlsberg Grupacija predstavlja jednu od najvećih pivarskih grupacija u svetu, sa širokim asortimanom robnih marki piva i bezalkoholnih napitaka. Istorija kompanije počinje davne 1847. godine osnivanjem prve Carlsberg pivare u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu. Njen osnivač J.C.Jacobsen,  pivari je dao naziv po svom petogodišnjem sinu Karlu i po danskoj reči „berg“, što znači breg. Danas se 10. novembar, dan kada …


Zašto je pivo zdravo?

Uprkos njegovoj lošoj reputaciji, u pivu se zapravo nalazi niz prirodnih antioksidanata i vitamina koji mogu sprečiti bolesti srca, pa čak i da obnove mišić.


Viski – voda života

Istorijski podaci o počecima proizvodnje viskija sežu čak do 800. godine pre nove ere, naime postoje zapisi o tome da je piće zvano arak, slično viskiju pravljeno u to doba u Indiji.


Young's Double Chocolate Stout

Young's Double Chocolate Stout ima sve, a donosi zadovoljstvo u pravom trenutku, ne dozvoljavajući čokoladnim notama da postanu previše slatke. Toliko neodoljiv da ćete poverovati u ljubav na prvi gutljaj.


Čekićar je stigao

JACK HAMMER IPA, buy viagra online no prescription pravi predstavnik američkog “West coast IPA” stila. Drugoplasirano pivo 2012 u Prototype Challenge i omiljeno je pivo BrewDog ekipe. Razorna gorčina udariće tvoje nepce poput čekića! Ako volite hmelj i gorčinu onda navalite! Ali upozoravamo, ovo pivo ima više gorčine nego što ljudsko nepce može da detektuje. Alkohol 7.2 % vol